Program


Vladimir Ovchinnikov
2

Vladimir Ovchinnikov

Διεθνές Πρόγραμμα "Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στη Κύπρο"  more

Το Διεθνές Πρόγραμμα "Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στη Κύπρο" παρουσιάζει την συναυλία του εξαιρετικού Ρώσου πιανίστα, καθηγητή του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, Λαοφιλή Καλλιτέχνη  της Ρωσικής Ομοσπονδίας – Βλάντιμιρ Οβτσίννικοβ στις 17 Δεκεμβρίου, στις 20.30 στο Θέατρο Ριάλτο (Λεμεσός).

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ο Βλάντιμιρ Οβτσίννικοβ θα εκτελέσει το σόλο για πιάνο από το μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεβ "Η Σταχτοπούτα", και στο δεύτερο - τον διάσημο κύκλο για πιάνο "Οι εποχές" του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι.

Του κάθε μέρους θα προηγηθεί παρουσίαση των μουσικών έργων που θα ακολουθήσουν. Όπως και κατά τη διάρκεια των συναυλιών στην Κύπρο το 2017, ο μαέστρος παρουσιάζει προσωπικά τους συνθέτες και την ιστορία της δημιουργίας των μουσικών αριστουργημάτων που θα εκτελέσει για το κοινό.

Το ταλέντο του Βλάντιμιρ Οβτσίννικοβ αναγνωρίζεται ευρέως τόσο στη Ρωσία, όσο και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της επιφανής καριέρας του, ο μαέστρο πραγματοποίησε σόλο συναυλίες στα σημαντικότερα θέατρα του εξωτερικού,  στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδάς, την Ιαπωνία και πολλές άλλες.

"Είναι απολύτως σαφές ότι ο Οβτσίννικοβ έχει αυτή την υπερβατική δεξιοτεχνία με την οποία ο ίδιος ο Προκόφιεβ, ως πιανίστας, εξέπληξε το κοινό στις αρχές του περασμένου αιώνα. Όποιος έχει ακούσει ποτέ την εκτέλεση του Βλάντιμιρ Οβτσίννικοβ  - του πιο ευαίσθητου και εκφραστικού πιανίστα – ανακαλύπτει την τελειότητα της φόρμας, την καθαρότητα και τη δύναμη του ήχου που αναπαράγουν τα δάχτυλά του και το ταλέντο του», αυτό το απόσπασμα από ένα άρθρο της «Daily Telegraph» αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τη φωτεινότητα και την πρωτοτυπία του καλλιτέχνη, του άξιου συνεχιστή της διάσημης σχολής του Ωδείου της Μόσχας.

Ο Σεργκέι Προκόφιεφ έγραψε τη μουσική για το μπαλέτο "Η Σταχτοπούτα" κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα τον Νοέμβριο του 1945.

Ο κύκλος "Οι Εποχές" ειναι η πιο πολυεκτελεσμένη σύνθεση για πιάνο του Πιότρ Τσαϊκόφσκι  εδώ και 150 χρόνια. Πολλοί πιανίστες, για παράδειγμα ο Σεργκέι Ραχμάνινοβ, εκτέλεσε και ηχογράφησε ξεχωριστά κομμάτια από αυτόν τον κύκλο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος  "Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στην Κύπρο", υλοποιούμενη από την Πρεσβεία της Ρωσίας και το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο με την υποστήριξη πολλών κρατικών και ιδιωτικών οργανώσεων, καθως και δημοτικών αρχών της Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίου Νίκου Αναστασιάδη.

Το Διεθνές Πρόγραμμα «Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στη Κύπρο» υλοποιείται από την Πρεσβεία της Ρωσίας και το Ρωσικό Πολιτιστικό στην Κύπρο με την υποστήριξη αρκετών συνεργαζόμενων οργανώσεων και κοινοτήτων υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Στόχος της " Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στη Κύπρο" είναι να προσφέρει ένα ποιοτικά νέο πολιτιστικό προϊόν στο κυπριακό ακροατήριο, μέσα στο οποίο κάθε μήνα υψηλής ποιότητας ομάδες θεάτρου απο την Μόσχα και την περιφέρεια της Ρωσίας θα επισκέπτονται την Κύπρο με παραστάσεις. Οι παραγωγές βασίζονται στα έργα των σπουδαιότερων κλασικών της ρωσικής λογοτεχνίας και σύγχρονων συγγραφέων αντιστοιχούν στα πρότυπα της δεξιοτεχνίας για την οποία κατά παράδοση φημίζεται η Ρωσική σχολή θεάτρου.

Η παράσταση δίνεται στα ρωσικά με υπότιτλους στα αγγλικά και ελληνικά, προκειμένου να δοθεί στους Κύπριους θεατές και τους ρώσους συμπατριώτες μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν προσωπικά τα καλύτερα παραδείγματα ρωσικής θεατρικής τέχνης στην Κύπρο.

Διάρκεια: 90’

Εισιτήρια: €15 / 12 / 7 

Beyond the event
Jegy.hu Blog

Interesting facts, reviews and interviews to get ready for the experience!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!