Artist


Korkolis Stefanos

Korkolis Stefanos

Ο Στέφανος Κορκολής (12 Σεπτεμβρίου 1960) είναι Έλληνας συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου και μεγάλωσε στα Πατήσια. Θείος του είναι ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας ενώ παππούς του ο Διονύσιος Κορκολής. Ο Στέφανος δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να αποκαλύψει το…

 Συνεχίστε

Current programs


No program is currently running.

Ο Στέφανος Κορκολής (12 Σεπτεμβρίου 1960) είναι Έλληνας συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου και μεγάλωσε στα Πατήσια. Θείος του είναι ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας ενώ παππούς του ο Διονύσιος Κορκολής. Ο Στέφανος δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να αποκαλύψει το μουσικό του ταλέντο, αφού από την ηλικία των τεσσάρων χρονών είχε την ικανότητα να απομνημονεύει με μεγάλη ευκολία κομμάτια κλασικής μουσικής και να τα αναπαράγει στο πιάνο σχεδόν αυτούσια. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση της αείμνηστης Μαρίκας Παπαϊωάννου και υπό την διδασκαλία της Φοίβης Βάλληνδα, απ’ όπου απέκτησε το δίπλωμα πιάνου και αμέσως μετά ταξίδεψε στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές του – με υποτροφία του Γαλλικού κράτους – δίπλα στην διεθνούς φήμης πιανίστρια Yvonne Lefébure. Εκεί παρακολούθησε ταυτόχρονα μαθήματα σύνθεσης, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης ορχήστρας και μουσικής κινηματογράφου, ενώ είχε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσει σεμινάρια με τους σπουδαίους συνθέτες Pierre Bulez και Άστορ Πιατσόλα αλλά και με άλλους φημισμένους δασκάλους της μουσικής. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι γνώρισε τη διάσημη Αργεντίνα πιανίστρια Martha Argerich, με την οποία τον ένωσαν δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας καλλιτεχνικής εκτίμησης. Χάρη στη Μάρθα γνώρισε τον Vladimir Horowitz  και κατά τη διάρκεια της σύντομης μαθητείας του δίπλα του ο Στέφανος έμαθε για την πραγματική αξία της μουσικής, διδάχτηκε τεχνικές που μόνο ένας μουσικός αυτού του επιπέδου θα μπορούσε να του μεταγγίσει.

Στο μεταξύ ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο των Παρισίων (Conservatoire de Paris) και στην École Normale de Μusique και επιπλέον κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης για σύγχρονο μπαλέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Val-de-Marne.

Δισκογραφία

1Συνάντηση- Μίκης Θεοδωράκης-Στέφανος Κορκολής- Σοφία Μανουσάκη2015

2Η καρδιά με πηγαίνει εμένα2013

3Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Στέφανος Κορκολής - Ένα Πιάνο - Μια Φωνή2011

4Φανερά μυστικά2010

5Μέχρι εδώ2009

6Αλήθειες και ψέματα2008

7Με το `να πόδι στ΄ άστρα2007

8Δακρυσμένα Φεγγάρια2006

9Παιδί ακόμα2006

10Πες μου τ΄ αληθινά σου2005

11Παιχνίδι είναι2005

12Καινούργια μου μέρα2005

13Στο καφέ του έρωτα2005

14Σ΄ έχω ερωτευθεί2005

15Ο κήπος των ευχών2005

16Χρώματα2005

17Μεσόγειος, 30ος-40ος Παράλληλος2005

18Ανεμόπτερο2004

19Να σε βλέπω να γελάς2004

20Καιρός ν΄ αλλάξω2003

21First Touch2003

22Ήλιος θάνατος2002

23Είσαι το ταίρι μου2002

24Ανοιχτές Σελίδες2000

25Prague Radio Symphony Orchestra Conducted By Vladimir Valek1999

26Για πρώτη φορά1997

27Ανοιχτές σελίδες1997

28Ξέσπασα1996

29Έχω μια διαίσθηση1995

30Χαμένες ατλαντίδες1994

Στέφανος Κορκολής - Η Μουσική είναι Μία

Στέφανος Κορκολής - Η Μουσική είναι Μία

Theatre
Other

Recommendations


Beyond the event
Jegy.hu Blog

Interesting facts, reviews and interviews to get ready for the experience!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!