Artist


‘HXOS  CHOR BERLIN

‘HXOS CHOR BERLIN

Η χορωδία ΄Hxos Chor Berlin ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011 από τον Κύπριο μαέστρο της Στέλιο Χατζηκτωρή. Όπως παραπέμπει και το όνομα της χορωδίας, η ΄Hxos Chor Berlin φιλοδοξεί να δημιουργεί πλήρεις, ζεστούς ήχους, γεμάτους αρμονία, φέρνοντας έτσι τη μουσική στις καρδιές του κοινού της. Το ρεπερτόριο της χορωδίας…

 Συνεχίστε

Current programs


No program is currently running.

Η χορωδία ΄Hxos Chor Berlin ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011 από τον Κύπριο μαέστρο της Στέλιο Χατζηκτωρή. Όπως παραπέμπει και το όνομα της χορωδίας, η ΄Hxos Chor Berlin φιλοδοξεί να δημιουργεί πλήρεις, ζεστούς ήχους, γεμάτους αρμονία, φέρνοντας έτσι τη μουσική στις καρδιές του κοινού της. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει έργα από την παλαιά μουσική μέχρι και σύγχρονα κομμάτια από όλο τον κόσμο. Η χορωδία ΄Hxos αποτελείται περίπου από 30 ενθουσιώδεις ερασιτέχνες τραγουδιστές, που με κοινό στόχο την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι εργάζονται για την υλοποίηση διαφόρων πρότζεκτ. 

Η αφοσίωση και η φιλοδοξία των χορωδών έχει συνδράμει στην ανάπτυξη της χορωδίας ως κοινότητα, αλλά και στην εξέλιξή της επαγγελματικά και ιδιαίτερα μουσικά. Αυτό αντανακλάται από τη μία πλευρά από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις του συνεχώς αυξανόμενου κοινού της και από την άλλη από την εδραίωσή της στη χορωδιακή μουσική σκηνή του Βερολίνου. Η χορωδία ΄Hxos παρουσιάζει a capella συναυλίες σε διάφορες εκκλησίες του Βερολίνου καθώς και σε φεστιβάλ μουσικής. Η δουλειά της χορωδίας έχει κινήσει το ενδιαφέρον άλλων μουσικών συνόλων και μαέστρων με τα οποία διατηρεί τακτική συνεργασία. Το 2016, η ΄Hxos έλαβε μέρος στην παραγωγή της όπερας της Ανώτατης Μουσικής Σχολής “Hanns Eisler”, Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ. Η χορωδία προσκλήθηκε από τον Σύνδεσμο Χορωδιών του Βερολίνου να συμμετάσχει στη «Σειρά Κυριακάτικων Συναυλιών» που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στην Αίθουσα Μουσικής Δωματίου της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. 

Η πρώτη εμφάνιση της Ήxos στην Κύπρο, την πατρίδα του μαέστρου της, πραγματοποιήθηκε το 2014 σε Λεμεσό και Πάφο, όπου οι χορωδοί παρουσίασαν ένα ευρύ πρόγραμμα από το χορωδιακό και οπερατικό ρεπερτόριο. Η όμορφη εμπειρία αποτέλεσε το κίνητρο ώστε η Βερολινέζικη χορωδία να επιστρέψει και πάλι στην Κύπρο το Νοέμβριο του 2018 για να εκτελέσει μαζί με τη Χορωδία Δωματίου «Πολυφωνία» το μεγαλοπρεπές Γερμανικό Ρέκβιεμ του Johannes Brahms. 

Η ΄Hxos διέπρεψε επίσης σε χορωδιακούς διαγωνισμούς: κέρδισε την 1η θέση στην κατηγορία «Παλαιά Μουσική» και την 3η θέση στην κατηγορία «Ρομαντική Εκκλησιαστική Μουσική» στο Γερμανικό Χορωδιακό Φεστιβάλ 2016 στη Στουτγάρδη και την 3η θέση στην κατηγορία χορωδιών δωματίου, βραβείο καλύτερης εκτέλεσης του υποχρεωτικού κομματιού και βραβείο καλύτερου μαέστρου το 2017 στο διεθνές «Φεστιβάλ Αρμονίας» στο Lindenholzhausen. 

Ο Στέλιος Χατζηκτωρής και η χορωδία του έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και θέτουν μεγάλους στόχους για το μέλλον. Αλλά ο κυριότερος στόχος και η κύρια προτεραιότητα της ΄Hxos Chor Berlin είναι να αγγίξει τις ψυχές των ακροατών της με τον ήχο και να κάνει τον ενθουσιασμό της χορωδιάς για τη μουσική μια ψηλαφητή εμπειρία για το κοινό της.

 

Ein Deutsches Requiem / Johannes Brahms

Ein Deutsches Requiem / Johannes Brahms

RIALTO THEATRE
  • Other

Recommendations


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ προκειται να ληξει!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.