Artist


Anastasia  Guy

Anastasia Guy

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ GUY έχει στο ενεργητικό της έργα για πιάνο, ορχήστρα, θέατρο και ντοκιμαντέρ. Η μελοποιημένη ποίηση αρχαίων και σύγχρονων ποιητών αποτελεί κύριό της θέμα . Εχει παρουσιάσει έργα της σε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε άλλα θέατρα.

Συχνά εκδίδονται και παρουσιάζονται εισηγήσεις της σε…

 Συνεχίστε

Current programs


No program is currently running.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ GUY έχει στο ενεργητικό της έργα για πιάνο, ορχήστρα, θέατρο και ντοκιμαντέρ. Η μελοποιημένη ποίηση αρχαίων και σύγχρονων ποιητών αποτελεί κύριό της θέμα . Εχει παρουσιάσει έργα της σε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε άλλα θέατρα.

Συχνά εκδίδονται και παρουσιάζονται εισηγήσεις της σε σεμινάρια και συνέδρια με θέμα την μελοποιημένη ποίηση, όπως τον Απρίλιο του 2009 στο Α΄ Διεθνές Συνέδριο “Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος, Ιστορία – Θεολογία – Πολιτισμός”, με θέμα “Η μουσική της ποίησης”.

Από το 2001, με το ΙΑ΄ Φιλολογικό Σεμινάριο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Κύπρου, ξεκινά η συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με την ευκαιρία αυτή, η Αναστασία Guy παρουσιάζει τα έργα της κάθε χρόνο στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και σε άλλα Πανεπιστήμια. Το 2003 τιμήθηκε από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών με το αργυρό μετάλλιο του Ιωάννη Καποδίστρια στο θέμα “Μελοποιημένη Ποίηση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Κύπρου”.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ : “Στης Θάλασσας τις Ρίμες” - “Στο Φως του Φεγγαριού” – «Ναυς εν Πλω» - «Ο Λυρικός και Ερωτικός Ευαγόρας Παλληκαρίδης» - “Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος” – «Μουσικός Εσπερινός» - «Κύπρι και Νηρηίδες», «Χίλια Φύλλα Κύματα» και άλλα.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ : “Η Μαριχουάνα της Μαμάς μου” του Ντάριο Φο για την ΕΘΑΛ Λεμεσού, “Σαλαμίνα της Κύπρος” του Γιώργου Σεφέρη, “Τα Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια” του Αλ. Κασόνα για το θέατρο “Σκάλα” Λάρνακας, “Περλιμπλίν και Μπελίσα” του Λόρκα για το θέατρο “Ένα” στην Λευκωσία, “Οι Τρομεροί Γονείς”του Ζαν Κοκτό για το θέατρο “Σκάλα” Λάρνακας, “Έτσι Είναι Αν Έτσι Νομίζετε” του Λουίτζι Πιραντέλο για τον ΘΟΚ, και άλλα. 

Εργα της παρουσιάστηκαν σε φεστιβάλ διαφόρων χωρών, όπως στο Φεστιβάλ Μάλτας, στο Σάντα Καταρίνα Στοκχόλμης, στο Φεστιβάλ Σύμης και Σύρος Πολιτισμός, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο αρχαίο θέατρο Κουρίου, στο Παλαμήδι Ναυπλίου, στην Ακρόπολη Αρχαίας Ασίνης στην Αργολίδα, στον Κήπο των Μουσών-Αχίλλειο Κέρκυρας, στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, στην αίθουσα τελετών του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Αρχαία Αμαθούντα στο θέατρο «Απόλλων» Σύρου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο θέατρο Παρνασός κ.λπ.. Επίσης, στην επίσημη τελετή για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας (2004) στην Τάφρο Νταβίλλα, στην Λευκωσία και στην Μικρή Ολυμπιάδα Κρατών (2009), κλπ. 

Τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στην Κύπρο και Ελλάδα.

Ιχνηλατώντας Πόλεις Ελληνικές

Ιχνηλατώντας Πόλεις Ελληνικές

RIALTO THEATRE
  • Other

Recommendations


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ προκειται να ληξει!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.