Artist


CHATZIKTORIS  STELIOS

CHATZIKTORIS STELIOS

O Κύπριος μαέστρος χορωδίας και λυρικός τενόρος Στέλιος Χατζηκτωρής γεννήθηκε το 1990 στη Λεμεσό. Τον Σεπτέμβριο του 2009 εισήχθηκε στη Μουσική Σχολή “Paul Hindemith” στο Βερολίνο όπου προετοιμάστηκε για εισαγωγή στον κλάδο της Διεύθυνσης Χορωδίας. Τον Οκτώβριο του 2010 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής “Hanns Eisler”…

 Συνεχίστε

Current programs


No program is currently running.

O Κύπριος μαέστρος χορωδίας και λυρικός τενόρος Στέλιος Χατζηκτωρής γεννήθηκε το 1990 στη Λεμεσό. Τον Σεπτέμβριο του 2009 εισήχθηκε στη Μουσική Σχολή “Paul Hindemith” στο Βερολίνο όπου προετοιμάστηκε για εισαγωγή στον κλάδο της Διεύθυνσης Χορωδίας. Τον Οκτώβριο του 2010 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής “Hanns Eisler” του Βερολίνου στον κλάδο της Διεύθυνσης Χορωδίας στην τάξη του καθηγητή Jörg-Peter Weigle, από όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2014. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη διεύθυνση χορωδίας με τους Denis Rouger, Stefan Parkman, Peter Broadbent, Volker Hempfling, Philipp Ahman και Jörg- Peter Weigle. Στη διάρκεια των σπουδών του, διετέλεσε επί δύο χρόνια βοηθός μαέστρου και συνοδός στο πιάνο στη Χορωδία Collegium Musicum (250 μέλη) του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση των Manfred Fabricius και Donka Miteva. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2012 ανέλαβε ως βοηθός μαέστρος τη Χορωδία της Ανώτατης Ακαδημίας Μουσικής “Hanns Eisler” υπό τη διεύθυνση του Jörg Peter Weigle. 

Ως πιανίστας, πριν από τη μετάβασή του στο Βερολίνο, υπήρξε φιναλίστ στο 13ο Διεθνή Διαγωνισμού Πιάνου Steinway 2008 στην Κύπρο, με ζωντανή αναμετάδοση από την τηλεόραση. Πιανιστικά έχει δουλέψει με τους Zbynek Maruska, Μάρω Πετάση, Νέφεν Μιχαηλίδου, Simone Forth, Minh Ton Nu καθώς και σε master classes με τους Elfrun Gabriel, Detlef και Ria Kaiser. 

Τον Απρίλιο του 2011, ακόμη φοιτητής, ο Στέλιος Χατζηκτωρής ίδρυσε την ΉΧΟS Chor Βerlin, με την οποία απέσπασε δύο χρυσά βραβεία, ένα χάλκινο, βραβείο καλύτερης εκτέλεσης ενός υποχρεωτικού κομματιού και βραβείο εξαιρετικής επίδοσης στη διεύθυνση χορωδίας σε δύο παγκόσμιους Διαγωνισμούς Χορωδιών στη Στουτγκάρδη τον Μάϊο του 2015 και στο Λίμπουργκ τον Μάϊο του 2016. 

Παράλληλα με τις σπουδές και τη δραστηριότητά του στη διεύθυνση χορωδίας, ο Στέλιος σπούδασε Παιδαγωγική του Τραγουδιού στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου στην τάξη της Elisabeth Werres, ενώ από τον Απρίλιο του 2014 συνεχίζει τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής “Hanns Eisler” με την μέτζο σοπράνο Anneliese Fried και τον τενόρο Stephan Rügamer. Σε σεμινάρια τραγουδιού έχει δουλέψει με τους Elisabeth Norberg - Shulz, Άγγελο Σαμαρτζή, Robert Dean Smith, Thomas Quasthoff, Domenico Balzani, Άρη Χριστοφέλλη και Priya Palekar. 

Έχει παρουσιαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στο πλαίσιο σεμιναρίου τραγουδιού καθώς και με την ορχήστρα της Opera Verona. Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Julius Kalmar, Giovanni Pacor και Romolo Gessi. Τον Μάϊο του 2016 τραγούδησε τον ρόλο του Junker Spärlich σε παραγωγή της Ανώτατης Ακαδημίας Μουσικής “Hanns Eisler” ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 έκανε το ντεμπούτο του στην Κύπρο σε πρόγραμμα από οπερατικές άριες. Τον Απρίλιο του 2018 κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού Kammeroper Schloss Rheinsberg στο πλαίσιο του οποίου του απονεμήθηκε ο ρόλος του Johannes στην πρεμιέρα της όπερας A Bad Man’s Life. Η όπερα παρουσιάστηκε σε τρείς ακόμη παραστάσεις, μία εκ των οποίων στην Εσθονία. 

Από τον Απρίλιο 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2015, ο Στέλιος υπήρξε υπότροφος του Dirigenten Forum (Γερμανικός Σύνδεσμος μαέστρων της Γερμανίας), στα πλαίσια του οποίου δούλεψε μεταξύ άλλων με τις επαγγελματικές Χορωδίες της Ραδιοφωνίας της Λειψίας (WDR) και του Αμβούργου (NDR). Σημαντική ήταν επίσης η δουλειά του με τη Φιλαρμονική Χορωδία του Βερολίνου. Το 2014 και 2016 του απονεμήθηκε χρυσό βραβείο από τη φημισμένη χορωδία Pro Musica με τον μαέστρο της Szàbo Dénes. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον φημισμένο μαέστρο Frieder Bernius και τη χορωδία του Kammerchor Stuttgart, την Kölner Kantorei και τον μαέστρο της Volker Hempfling καθώς και με το μουσικό σύνολο EOS. Διετέλεσε επίσης βοηθός μαέστρος του Simon Halsey (μαέστρος της Χορωδίας της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου – RBC) στο έργο Crowd Out για 1000 φωνές του Αμερικανού συνθέτη David Lang. 

Από τον Σεπτέμβριο 2015, ο Στέλιος Χατζηκτωρής είναι ο μαέστρος και παιδαγωγός της Χορωδίας Κοριτσιών του Βερολίνου (Berliner Mädchen Chor). 

Ein Deutsches Requiem / Johannes Brahms

Ein Deutsches Requiem / Johannes Brahms

Theatre
Conductor

Recommendations


Beyond the event
Jegy.hu Blog

Interesting facts, reviews and interviews to get ready for the experience!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!