Artist


Adonis Florides

Adonis Florides

Σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και το θέατρο, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος. Ζει και εργάζεται στη Λεμεσό. Η ταινία του «Rosemarie» (2018) τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2017 (Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα), το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) στο 58ο…

 Συνεχίστε

Current programs


No program is currently running.

Σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και το θέατρο, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος. Ζει και εργάζεται στη Λεμεσό. Η ταινία του «Rosemarie» (2018) τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2017 (Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα), το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2017), Βραβείο Van Gogh Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Άμστερνταμ (2018). Έχει γράψει το σενάριο και συν-σκηνοθέτησε τις ταινίες «Kalabush» και «Εspresso» οι οποίες έχουν προβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου και έχουν βραβευθεί και τύχει διαφόρων διακρίσεων σε διεθνή φεστιβάλ. Στο θέατρο έχει σκηνοθετήσει δικά του έργα, αλλά και έργα από το κυπριακό, ελληνικό και διεθνές  ρεπερτόριο για τον Θ.Ο.Κ., την ΕΘΑΛ, το Θέατρο Versus κ.α.  Έχει εργαστεί στην τηλεόραση ως σκηνοθέτης, συγγραφέας τηλεοπτικών σειρών και παραγωγός,  είναι μέλος του δ.σ. του ΡΙΑΛΤΟ και διδάσκει κινηματογραφικό σενάριο και κινηματογράφο στο Εργαστήρι Κινηματογραφικού Σεναρίου που ίδρυσε ο ίδιος.

Ο Ήχος του Όπλου

Ο Ήχος του Όπλου

RIALTO THEATRE
  • Director

Recommendations


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ προκειται να ληξει!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.