Program


Machines in Lasting Motion/Island Club
3

Machines in Lasting Motion/Island Club

Επιμέλεια: Αντρούλα Καφά  more

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Παρασκευή, Μάρτιος 17 2023 8:30PM

«Ανακαλώ μια γυναίκα που χορεύει. Μια γυναίκα; Όχι. Μια γραμμή που καλπάζει με αρμονικό ρυθμό. Ανακαλώ μια φωτεινή προβολή πάνω σε πέπλα. Ακριβής ύλη! Όχι. Ρευστοί ρυθμοί… Αρμονία στις γραμμές. Αρμονία φωτός. Γραμμές, επιφάνειες, όγκοι που προκύπτουν απευθείας, δίχως το τέχνασμα της ανάκλησης, με τη λογική των σχημάτων τους, πέρα από κάθε ιδιαίτερα ανθρώπινη αίσθηση, επιτρέποντας μια εξύψωση προς το αφηρημένο, δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο στις αισθήσεις και τα όνειρα…» — Germaine Dulac

To The Island Club, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο και την Light Cone, παρουσιάζει την οπτικοακουστική παράσταση Machines in Lasting Motion, ένα πρόγραμμα προβολών με ταινίες πρωτοπορίας από τις αρχές του 20ού αιώνα, που περιλαμβάνει έργα των Germaine Dulac, Ralph Steiner, Henri Chomette, Oswell Blakeston και Francis Bruguière. Μέσα από πειραματισμούς με το φως και την κίνηση, οι ταινίες διερευνούν από κοινού τις εκφραστικές ιδιότητες βιομηχανικών τεχνολογιών και εξοπλισμού, παραλληλίζοντας το ανθρώπινο στοιχείο με το μηχανικό.

Η προβολή θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική των Ichomagnetic Thoughts (Αντωνία Κάττου και Στέλιος Αντωνίου), Κρίστιας Μιχαήλ και Παντελή Διαμαντίδη, που θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις με αφορμή τις ταινίες.

Ο Παντελής Διαμαντίδης είναι συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής, καλλιτέχνης νέων μέσων και ερευνητής, ο οποίος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ολλανδίας. Οι συνθέσεις και οι οπτικοακουστικές του παραστάσεις είναι επιμελώς σχεδιασμένες έτσι ώστε να αποτελούν άκρως βιωματικές εμπειρίες. Μέσω πολυάριθμων συνεργασιών, έχει δημιουργήσει ήχο, οπτικά και λογισμικό για σύγχρονο χορό, θέατρο και διαδραστικές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και παραστάσεις. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ, αίθουσες συναυλιών, κλαμπ, θέατρα, γκαλερί και μουσεία στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, τη Νότια Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το MoMA PS1 (Νέα Υόρκη), η 55η Μπιενάλε της Βενετίας, το Bozar Centre for Fine Arts (Βρυξέλλες), το Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Μαδρίτη), το Πλανητάριο της Μαδρίτης, το Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα), το Μουσείο FOAM (Άμστερνταμ) και το FOAM X Arles. Στα έργα του συμπεριλαμβάνονται τα εξής: Green (2011), False Awakenings (2015), Go Back to Hiding in the Shadows (2019), Quickly Photographed and Released Unharmed (2020), Παλμός (2022).

Ιστοσελίδα: www.pandelisdiamantides.com/

Η Κρίστια Μιχαήλ είναι Κύπρια υψίφωνος, συνθέτης και καλλιτέχνιδα ήχου με έδρα της την Ολλανδία. Το έργο της επικεντρώνεται στη σύγχρονη και παλαιά δυτική μουσική και την έρευνα, με χρήση εκτεταμένων φωνητικών τεχνικών, καθαρών τόνων, παραδοσιακών ηχοχρωμάτων και στοιχείων από την performance art. Ως υψίφωνος, επικεντρώνεται σε συνεργασίες με συνθέτες για αναθέσεις, παγκόσμιες πρεμιέρες, όπερες, ηχογραφήσεις και άλλα πρότζεκτ, και με φεστιβάλ παλαιάς και σύγχρονης μουσικής ανά την Ευρώπη. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Εθνική Όπερα και Μπαλέτο του Άμστερνταμ και έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το Opera Forward Festival, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και το K3 Tanzplan Hamburg. Οι συνθέσεις της περιλαμβάνουν φωνητικά έργα και πολυκαναλικές ηχητικές εγκαταστάσεις, και έχουν παρουσιαστεί στο State Heritage Museum (Αγία Πετρούπολη), το SPRING Festival (Ολλανδία), το IMZ International Music + Media Centre (Αυστρία), το Dom Radio (Αγία Πετρούπολη) και το Epicentroom Festival (Αγία Πετρούπολη). Είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του συνόλου μεσαιωνικής μουσικής Sibil-la Ensemble.

Ιστοσελίδα: www.kristiamichael.com

Το μουσικό ντουέτο Ichomagnetic Thoughts αποτελείται από την Αντωνία Κάττου και τον Στέλιο Αντωνίου, που συνδυάζουν τις καταβολές τους, οι οποίες αφορούν στη μουσική παραγωγή, τον ηχητικό σχεδιασμό, τα κρουστά, τη σύγχρονη κλασική μουσική, την εθνομουσικολογία και την αφήγηση. Η δουλειά τους περιλαμβάνει ηλεκτροακουστική σύνθεση, ambient ηχοτοπία και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, ενσωματώνοντας ηλεκτρονικά στοιχεία, συνθεσάιζερ, κρουστά, ηχογραφήσεις πεδίου και ήχους από αντικείμενα. Οι περφόρμανς τους αποτελούν εννοιολογικές, διαδραστικές συναντήσεις που διερευνούν την σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό σε ένα διεπιστημονικό πλαίσιο, μέσα από πειραματισμούς με τη σιωπή, την ατμόσφαιρα και την ευθραυστότητα του ήχου. Το ντουέτο συστάθηκε τον Μάιο του 2022 και έχει εμφανιστεί και παρουσιάσει έργα σε διάφορους χώρους, φεστιβάλ και εκθέσεις στην Κύπρο. Ο πρώτος τους δίσκος, 222555, θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2023.

Ιστοσελίδα: https://linktr.ee/ichomagneticthoughts

Επιμέλεια προγράμματος: Αντρούλα Καφά
Επιλογή ταινιών σε συνεργασία με τον Miguel Armas, ευγενική παραχώρηση της Light Cone.

Το δρώμενο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt @ Rialto
Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη στη πλατεία Ηρώων 3040 Λ/σος
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, 20:30 (50’)

Εισιτήρια: €10 / €5 (μειωμένο)
E-ticket: www.rialto.com.cy
Ταμείο: 77 77 77 45 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 -15:00)

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ προκειται να ληξει!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.