Program


Είναι αλήθεια πως θα με περιμένεις;ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
4

Είναι αλήθεια πως θα με περιμένεις;ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

H χορογράφος Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl, μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών παρουσιάζουν τη νέα της δουλειά, μία σύμπραξη σύγχρονου χορού, αφήγησης και κλασσικής μουσικής, με θέμα τις πόλεις που έχασαν τους πληθυσμούς τους, επικεντρώνοντας στην εβραϊκή κοινότητα της γενέτειράς της, Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με την ομάδα της, Ασώματες Δυνάμεις τον ηθοποιό Βασίλη Βασιλάκη και το κουαρτέτο εγχόρδων Fusionia Quartet, δημιουργούν μια ζωντανή διά-δράση λόγου- χορού- μουσικής, σ΄ ένα πρωτότυπο και αυθεντικό έργο ντοκουμέντο.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, www.rialto.com
Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.3, www.soldoutickets.com

«Είναι αλήθεια πως θα με περιμένεις πάντα κάτω απ΄ την μουριά στον τοίχο του αμπελώνα? Το σπαραχτικό έργο της νιότης του Φέλιξ Μέντελσον με τον ομώνυμο τίτλο, έρχεται να συναντήσει ιστορίες αποχωρισμών που έμελλε να ξεδιπλωθούν εκατό χρόνια αργότερα. Πόλεις που χάσανε τους κατοίκους τους, σπίτια που άδειασαν ξαφνικά, οικογένειες που χώρισαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρυμωγμένοι μέσα σ΄ ένα τραίνο, με άγνωστο προορισμό. Χέρια που δεν πρόλαβαν να αγκαλιάσουν, να κρατήσουν, να χαϊδέψουν, ν΄ αποχαιρετίσουν.

Ένα έργο φόρος τιμής στους πολίτες των πόλεων που άδειασαν.

Τις νύχτες το αεράκι φέρνει τις φωνές και τα τραγούδια τους στις γειτονιές που έζησαν.

Οι αφηγήσεις της μητέρας μου για το πώς χάθηκε η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης το 1943, μαζί και οι Eβραιοπούλες φίλες της, συνάντησαν το βιβλίο του Λέοντα Σαλτιέλ «Μη με ξεχάσετε» -γράμματα τριών εβραίων μητέρων από το γκέτο της Θεσσαλονίκης, που με χτύπησε κατάκαρδα, όπως και όλους όσους το διάβασαν. Οι επιστολές της Σαρίνας Σαλτιέλ, προς τον αγαπημένο της γιό Μωρίς που σπούδαζε στην Αθήνα, αποτελούν την προσωπική της μαρτυρία σ΄ ένα δράμα που μετέτρεψε τους ανθρώπους σε αριθμούς.

Μ’ αυτό το έργο αφιέρωμα στην πόλη μου, στην μητέρα μου και στην γενιά της, επιχειρώ να δώσω πρόσωπο, χώρο και λόγο σ΄ αυτούς που χάθηκαν».

Σύλληψη / Σκηνοθεσία / Χορογραφία: Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl
Μουσική: Felix Mendelssohn 2nd string quartet op. 13.
Κείμενα: από το βιβλίο «Μη με ξεχάσετε» επιμέλεια Λεόν Σαλτιέλ, μετάφραση Ελένη Σαλτιέλ
Σκηνικά / κοστούμια: ‘Ελενα Κατσούρη
Φωτισμοί: Γιώργος Λάζογλου
Αφηγητής: Βασίλης Βασιλάκης
Fusionia Quartet: Sorin Alexandru Horlea (βιόλα), Robert Grod (τσέλο) Μάριος Ιωάννου (βιολί), Σάββας Λάγου (βιολί).
Χορεύουν / Συνδημιουργούν: Πωλίνα Ιωάννου, Βίκυ Κάλλα, Μαρία Χρυσοστόμου, Aneesha Μιχαήλ Γραφιστικός σχεδιασμός: Ernsr Lindahl, Φωτογραφίες; Γιώργος Στυλιανού

Παραγωγή: Ασώματες Δυνάμεις με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τερψιχόρη 2020, και την ευγενική υποστήριξη του θεάτρου Ριάλτο, του θεάτρου Παλλάς, καθώς και της Πρεσβείας του Ισραήλ, στα πλαίσια της 60ης επέτειου των Διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, εξ’ αιτίας της πανδημίας covid-19.
Διάρκεια: 50'

Εισιτήρια: €10/7

Beyond the event
Jegy.hu Blog

Interesting facts, reviews and interviews to get ready for the experience!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!