Program


21st Cyprus Contemporary Dance - Switzerland

21st Cyprus Contemporary Dance - Switzerland

Zick Zack Puff
Company Mafalda
+3

Το φετινό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, το οποίο συμπεριλάμβανε πολύ αξιόλογες παραστάσεις και προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, κατεβάζει αυλαία με μια διαφορετική πρόταση. Για πρώτη φορά στα ιστορικά της διοργάνωσης συμπεριλαμβάνεται παράσταση που αποτείνεται σε παιδιά από 3 χρονών και άνω. Η παράσταση αυτή με τίτλο Zick Zack Puff, σε χορογραφία της Teresa Rotemberg μας έρχεται από την Ελβετία και την ομάδα χορού Mafalda.

Στο πλαίσιο της παράστασης αυτής θα πραγματοποιηθεί επίσης το εργαστήρι Zick Zack Puff το οποίο αποτείνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 12 χρόνων και τους προτείνει να ανακαλύψουν κινησιολογικές και χορευτικές τεχνικές με τη μέθοδο “μάθηση με πράξη”. Το εργαστήρι που διοργανώνει η Στέγη Χορού Λεμεσού στον χώρο της (Αντρέα Δρουσιώτη 17) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου από τις 15:00 έως τις 15:45. Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν, όμως λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 25 340618.

ZICK ZACK PUFF
Καλλιτέχνες ποικίλων δεξιοτήτων συνευρίσκονται σε αυτό το χορευτικό έργο. Μέσω κοινών εμπειριών αρχίζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ευκαιρία στη διαφορετικότητα, αρκεί να ενώσουν δυνάμεις και να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον. Μαζί, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ανακαλύψουν νέες προοπτικές, ακόμη και στις πιο περίπλοκες καταστάσεις. Οι δρόμοι των τριών μελών της ομάδας συναντώνται μέσα από πολύχρωμα συνοπτικά επεισόδια και εικόνες που σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του καθενός, με τη βοήθεια ευφάνταστων σκηνικών, αντικειμένων και κοστουμιών. Θα χρειαστούν μονάχα μπαλόνια, καλσόν και, κυρίως, στοίβες χαρτιών για να το πετύχουν! Είναι βέβαιο ότι η παράσταση θα εξάψει τη φαντασία των νεαρών θεατών και θα τους χαρίσει εκατοντάδες ιδέες, έτοιμες να ενσωματωθούν στα δικά τους παιχνίδια.

Company MAFALDA
Οι πολυδιάστατοι κόσμοι μέσω των οποίων η ομάδα MAFALDA από τη Ζυρίχη, με καλλιτεχνική διευθύντρια τη χορογράφο Teresa Rotemberg, συναρπάζει το κοινό, διακατέχονται από ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Άλλοτε με αφηγηματικό και άλλοτε με αφαιρετικό τρόπο, η ομάδα συνδυάζει χορευτικά και θεατρικά στοιχεία με πρωτοτυπία και δεξιοτεχνία. Το σύμπαν της MAFALDA είναι γεμάτο χιούμορ με ευφάνταστες, ποιητικές εικόνες και σκηνές, που συνενώνουν συχνά το κωμικό με το τραγικό. Η ομάδα αμφισβητεί διαρκώς την πραγματικότητα, ενώ στο επίκεντρο του έργου της βρίσκεται πάντοτε η αποδοχή των ατελειών, η διαφορετικότητα και η αλλαγή. Το δημιουργικό έργο της MAFALDA είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να φαίνεται ανάλαφρο και ειρωνικό, ωστόσο δεν παύει να αγγίζει τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και της συνύπαρξής μας.

Χορογραφία: Teresa Rotemberg
Χορευτές: Diane Gemsch, Yamila Khodr, Fausto Izzi
Τεχνικός διευθυντής: Laurent Castella
Μουσική: Tanja Müller
Κοστούμια: Tanja Liebermann
Σχεδιασμός φωτισμού: Heinze Baumann
Δραματουργία: Ralph Blase
Manager: Nicole Friedman

Διάρκεια: 50’ Κατάλληλο: 3 +

Εισιτήρια: € 5

Δωρεάν είσοδος για Μαθητές, Φοιτητές, Στρατιώτες, Συνταξιούχους & Επαγγελματίες Χορού
Δωρεάν μεταφορά από Λευκωσία σε Λεμεσό: Αναχώρηση από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφόρος Αθαλάσσας). Ώρα αναχώρησης: 17:45. Πληροφορίες: 99420642

Διοργάνωση: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού & Θέατρο Ριάλτο με τη συνεργασία των Πρεσβειών & των Πολιτιστικών Κέντρων των χωρών που συμμετέχουν

Συνεργασία: Δήμος Λεμεσού, Δήμος Λευκωσίας, Στέγη Χορού Λεμεσού
Στηρίζουν: Event Pro, ΕΤΑΛ, Εφημερίδα Λεμεσός
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, Φιλgood*, Αctive 107.4 & 102.5 & ΡΙΚ

Πρεσβεία Ελβετίας: 22466800

Κάντε κλικ για την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Beyond the event
Jegy.hu Blog

Interesting facts, reviews and interviews to get ready for the experience!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!